+31615683408 voor donateurs en/of leveranciers

 +31615683408 voor donateurs en/of leveranciers

Welkom bij de Voedselbank Etten-Leur

Op deze website vind je alle informatie over de voedselbank in Etten-Leur. Vraag voedselpakketten direct online aan.

Onze visie

In Nederland leven meer dan een miljoen mensen onder de armoedegrens, soms tijdelijk, soms langdurig. Een probleem dat in ons welvarende land niet nodig zou moeten zijn, maar waarvan al jaren blijkt dat het niet opgelost wordt.

Onze missie

Wij willen mensen die in onze samenleving onder het bestaansminimum leven effectief helpen om hun situatie te verbeteren. Ons doel daarbij is dat ze weer zicht krijgen op een betere positie in de maatschappij.


Wij wijzen de weg

Wij merken dat het voor veel clienten moeilijk is om wegwijs te worden uit de wirwar aan hulpverlenende instanties. Waar nodig helpen wij hen daarbij.

Uitgangspunt is dat voedselhulp idealiter tijdelijk moet zijn.

Onze voorwaarden

Wij verwachten wel wat terug van onze clienten. Zo is het verplicht om elke drie maanden inzicht te geven in de financiele situatie. Op die manier kunnen wij de actuele financiele situatie toetsen en ook beoordelen.


De stichting achter onze voedselbank 

Als werknaam gebruiken wij Voedselbank Etten-Leur en is er voor de burgers van de gemeenten Etten-Leur, Rucphen en Zundert. Wij zijn afhankelijk van giften van bedrijven en particulieren. De organisatie drijft op vrijwilligers, die zich gezamenlijk inzetten voor mensen die in een moeilijke periode van hun leven zitten. Onze focus ligt op het wekelijks verstrekken van een voedselpakket aan mensen die niet voldoende geld hebben voor een gezonde maaltijd.


Daarnaast worden klanten ook geholpen door ze te verwijzen naar instanties die zich bezighouden met armoedebestrijding en schuldhulpverlening en te wijzen op beschikbare fondsen voor mensen die financieel krap zitten.

ANBI 

Een ANBI is een algemeen nut beogende instelling. Een instelling kan alleen een ANBI zijn, als ze zich voor minstens 90% inzet voor het algemeen nut.


Voedselbank Etten-Leur heeft deze status en laat u inzage hebben in ons jaarverslag die hieronder kunt downloaden.

Kwaliteit

Klanten van een voedselbank moeten erop kunnen vertrouwen dat het voedsel dat zij krijgen aangeboden veilig te eten en drinken is. De Nederlandse Voedsel- en Waren Autoriteit (NVWA) heeft een richtlijnen opgesteld waaraan een voedselbank moet voldoen om met voedsel te mogen werken. Onze manier van werken wordt regelmatig getoetst door een voedselinspecteur: we hebben het certificaat “GROEN” gekregen, wat betekent dat we het goed doen.

Privacy

Dossiers van klanten, die naar aanleiding van de intakegesprekken door ons worden bijgehouden, worden niet met andere instanties gedeeld, tenzij de klant daar zelf toestemming voor heeft gegeven. Ofwel: klanten kunnen erop vertrouwen dat gevoelige informatie binnen onze voedselbank blijft en niet met bijvoorbeeld de gemeente of belastingdienst worden gedeeld.

Samenwerking

Wij hebben ons aangesloten bij de Vereniging van Nederlandse Voedselbanken (Voedselbanken Nederland), een uitstekende manier om samen met de andere voedselbanken in Nederland te overleggen over wat we doen, hoe we dat doen en hoe we dat in de komende jaren kunnen blijven doen. Uitwisseling van kennis zorgt ervoor dat we samen professioneler kunnen werken.


Ook in praktische zin werken wij veel samen met andere voedselbanken in het land, zoals bij de uitruil van voorraden.

Laatste nieuws

Volg ons op Facebook!

Wij gaan verspilling tegen door voedsel bij bedrijven in te zamelen en gratis te verstrekken aan mensen die onder de armoedegrens leven. De Voedselbank steunt mensen die tijdelijk niet kunnen rondkomen. Met concrete hulp, dus geen woorden maar daden. Lees hiernaast onze Facebookberichten.

NEEM CONTACT MET ONS OP.

Voor vragen of meer informatie kunt u contact met ons opnemen. Dit formulier is niet voor het aanvragen van voedselpakketten. Wilt u een aanvraag indienen? Klik dan hier. 

Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Verplicht veld
Bekijk gegevens
- +
Uitverkocht